Anlita en rörmokare med jourtider

Har du fått en vattenläcka? Eller tvärtom? Går inte vattnet ner i avloppet när du duschar? Då kan du behöva en rörmokare. Att inte kunna duscha så ofta som vi är vana vid, kan göra vardagslivet besvärligt. Att inte alls få vatten när man behöver det, kan vara ännu värre än att inte kunna duscha. Vi behöver ju vatten till allt vi gör hemma; äta, dricka, duscha, tvätta och så vidare.

Det är inte alla som har jourtider

Skulle din olycka ske under kvällar eller helger kan det vara svårt att hitta någon som kan komma på stört. Då kan det vara en lättnad att det faktiskt finns företag som ser till att ha jourtider för just sådana olyckor. En rörmokare bör ju komma så fort som möjligt, då kan man i vissa olyckshändelser inte vänta tills det blir kontorstider.

Vattenläckor brukar inte hålla sig till konstorstider

Ibland kan man behöva rörmokare vid annat än akuta tider. Då kan det vara bra att få hjälp av en rörmokare som både kan rycka ut under kvällstider och helger. Då kan du få service både när det kommer till renoveringar, som akuta tider. Många företag i Stockholm har både jourtider och kan rycka ut vid större renoveringar. Hur hittar man en sådan? Bor du till exempel i Stockholm, kan du rådfråga nätet. Googla till exempel rörmokare Haninge, så får du en lokal rörmokare. Bor du inte i stockholmstrakten, kan du googla rörmokare och så namnet på den ort där du bor, så får du förslag på flera rörmokare nära dig.

Då kan du ta in offerter från dem som Google föreslår åt dig. Sedan be om referenser. När du väl bestämt dig för ett företag, fråga om de gör ett första besök hos dig, kostnadsfritt. Då vet du om det är ett bra företag eller inte. Du kan ju inte välja vem som helst, som du ska släppa in, hem till dig, eller hur?

Anlita en som är tillgänglig

En annan sak som är viktig när du väljer rörmokare, är att du lätt kan komma i kontakt med dem. Många hantverkare är som bortblåsta just när du vill ha tag i dem. Det kan ju vara så att de håller på med ett viktigt arbete just när du ringer, men är det ett seriöst företag, så ringer de upp när de själva har möjligheten. Tar de på sig för mycket jobb så de inte hinner följa upp telefonsamtalen som de får, är de inte ett seriöst företag, då har de problem.

Anlita inga svarta VVS-montörer

Det är också viktigt att det är et företag som arbetar ”vitt”, alltså som skattar för den inkomst de får in. Även om ”svarta” rörmokare tar ett lägre pris, är det ett samhällsproblem att betala sådana företag. Vi har skatter av en anledning, och bland annat är gratis skolgång och gratis sjukvård och tandläkare för våra barn en sådan anledning. Så att inte skatta för sin inkomst, är att undanhålla vårt gemensamma samhälle de resurser som vi behöver för omsorg och sjukvård.

12 Feb 2018