Även VVS-firmor kan drabbas av bortfall

Har du ett VVS-företag? Alla företag som tillhandahåller tjänster har sin egen personal och som bör ses som sin största tillgång. Arbetar man med VVS som arbetar med installationer och vänder sig till bostäder kan man arbeta med i princip vad som helst, var som helst. Även VVS-montörer kan råka ut för olycks- eller sjukdomsfall.

Händer det och man står mitt i ett viktigt bygge där ett arbetsschema är ganska fullt kan det vara viktigt att hålla sig till arbetsschemat. Uppdragsgivaren kanske vill att nästa hantverkare ska kunna komma till bygget, så kanske det inte hjälper särskilt mycket att någon av VVS-montörerna blir sjuka och blir frånvarande från det viktiga arbetet.

Samtidigt är det inget man kan göra något åt; är man sjuk är man det och inget att göra något åt. Däremot kan man be någon annan VVS-montör rycka in. Det finns VVS-firmor som tillhandahåller personal som på kort tid kan rycka in och utföra ett kvalificerat arbete med kort varsel. Då fungerar de som vilket annat bemanningsföretag som helst, och man kan ringa dem och be dem sända en VVS-montör som kan täcka upp för den som för tillfället är sjuk och frånvarande från jobbet.

Stort behov av tillhandahållande av jour av VVS-tjänster

Ibland kan man som VVS-företag behöva rycka ut då något akut händer hos kund. Vissa VVS-företag ger enbart service till sina egna kunder, medan andra är mer generösa och kan tänka sig tillhandahålla akuta tjänster för alla som kan behöva en sådan tjänst.

Bor man som exempel i Stockholm kan man googla VVS jour Stockholm för att få förslag på VVS-hjälp, akut av något VVS-företag i Stockholm. Då kan man med fördel ta kontakt med ett av förslagen som dyker upp på Googles sökmotorsida. Ta kontakt och fråga om offert. Kom ihåg att detta är en tjänst, som den som anlitar jouren kan dra av på ROT-avdrag, upp till 30 procent av kostnaden för arbetet och som mest 50.000 kronor per år och per person.

Det kan bli utryckningar av lite olika slag runtom i Stockholm, om man arbetar med denna typ av tjänst. Erbjuder man dessutom jour dygnet runt kan man alltid ta betalt för en sådan tjänst, vilket i så fall innebär att man måste lägga på avgifter för obekväm arbetstid på helger och kvällar. Smakar det så kostar det. De flesta kunder i Stockholm förstår detta och brukar inte uppstå något problem kring detta. 

5 Jun 2018