Avloppsrensning i Stockholm – när läget är akut

Få problem är så akuta och så besvärliga som ett stopp i avloppet. Då är det skönt att veta att man kan ringa in avloppsrensning i Stockholm om det sker.

Det finns tre saker som hör hemma i toalettstolen och som du kan spola ned: kiss, bajs och toalettpapper. Allt annat ska det vara tvärstopp för. Det betyder att inga tamponger, kondomer, snusdosor, tuggummipapper eller pappershanddukar får åka ned i avloppet. Då är det nämligen risk för ett annat tvärstopp – i toalettstolens rör.

Att få stopp i avloppet är inget kul. För någonting måste ju göras åt det ganska snabbt – det vill säga att någon måste rensa avloppet från det som har fastnat. Vem som helst skulle väl inte vara så sugen på att dyka ned i toalettstolen med en sugpropp, men trots det finns det de som jobbar med just det.

Förebygg avloppsrensning

Och visst är det väl tur att det finns människor som sysselsätter sig med att arbeta med avloppsrensning i Stockholm? Det innebär att katastrofen inte behöver bli långvarig om du i ett svagt ögonblick råkar spola ned någonting som du inte ska. Du kan med andra ord bara lyfta telefonen då.

Bäst av allt är dock att vara försiktig och förebygga stoppen så mycket det går, så att avloppsrensningen aldrig behöver bli aktuell. Men om det ändå sker, till exempel om du torkar dig för mycket även med vanligt toalettpapper, så är det skönt att veta att möjligheten till en snabb lösning faktiskt finns.

20 Mar 2023