Behöver er BRF byta stammar?

Behöver er bostadsrättsförening (BRF) byta stammar? Om så är, bör man välja ett VVS-företag som uppfyller viktiga kriterier. Detta för att man ska få så mycket som möjligt för pengarna. Välj till exempel ett VVS-företag som tar hänsyn till miljön och som har certifierat sig enligt ISO 14001, vilket betyder att de tar hänsyn till miljöaspekter i allt som rör verksamheten. 

Det kan också vara bäst att välja en firma som har duktiga och noggranna VVS-montörer och som är noggranna i allt som de gör. Att göra ett stort stambyte i en BRF innebär ett stort arbete och det innebär att ett stambyte gör man inte särskilt ofta, kankske en gång på 30-40 år, beroende på vilket material som man väljer på rören. Väljer man plaströr, håller de ju inte lika länge som till exempel sådana som är tillverkade av gjutjärn, vilket alltmer sällan används numera.

Stambyte som höjer värdet på BRF

Får man som BRF till ett bra stambyte på sin fastighet, ser man till att höja värdet på fastigheten. Det hjälper på många sätt, men framför allt hjälper det till när de enskilda bostadsägarna vill sälja sina bostäder. Vill man däremot bo kvar, och man ser till så att rätt VVS-firma utför stambytet, då innebär det några orosmoment mindre. Man behöver inte oroa sig över om rören ska fortsätta hålla eller om man ska få problem med dem. Det kan kännas bra för den bostadsägare som får ett stambyte. Med det får man också både kök och badrum renoverade, då rörmokarna river ut allt golv och väggar där rören går. Med ett stambyta får bostadsägarna nya köks- och badrumsinredningar, vilket ökar trivseln och höjer värdet på bostäderna.

Därför kan man se fram emot fina rum

Av den anledningen kan man se fram emot att få uppdaterade och fina badrum och kök när man passar på att byta stammar. Det blir många saker som förbättras när man väl genomför ett stambyte. Därför är det mycket viktigt att välja VVS-företaget som ska genomföra det viktiga stambytet och som ska renovera kök och badrum. Det som är viktigt är att rörmokarna är noggranna och gör varje delmoment på ett noggrant sätt och inte slarvar. Man vill ju att den som arbetar med rören, gör detta  på ett fackmannamässigt sätt. Därför är alla certifieringar viktiga. Alla VVS-montörer måste ju ha utbildning och rätta certifikat för våtrum, vara medlemmar i Byggkeramiska rådet och så vidare. Läs mer här.

4 Nov 2019