Detta bör du komma ihåg innan du startar badrumsrenovering

Arbetar du med renoveringar och då mest badrumsrenoveringar? Innan man som hantverkare kan komma igång med själva renoveringsarbetet är det en del som ska sättas på plats. Den kund som har bestämt sig för att renvoera sitt badrum, behöver välja material, färger, kvalitet och inredning i badrummet.

För dem är färger, kvalitet och pris väldigt viktiga ingredienser som måste finnas på palts innan någon hantverkare kan sätta igång. Din kund kommer att sitta flera timmar och jämföra olika kakel- och klinkerplattor, fundera på hur de olika färgerna ter sig på väggar, jämför priser mellan våtrumsmålning, våtrumstapet, golvvärme och olika inredningar innan han eller hon ger klartecken till en badrumsrenovering.

När det väl är bestämt är det förstås viktigt för dig att komma igång. Ju fler kunder du hinner med, desto större blir lönen för dig, om det är så att du är egenföretagare. Som hantverkare är det viktigt att inte bara göra många saker och få renoveringarna gjorda, det gäller ju också att göra dem noggrannt och effektivt.

1. Få alla uppgifter om material- och färgval

Det är viktigt för kunden att det blir rätt byggmaterial och att det här inte blir något missförstånd. En del kunder kan vela lite fram och tillbaka. Då kan det underlätta om de har en  kakel- och klnikerplatta i sitt badrum som de får titta på under några dagar.

2. Hur man stänger av vatten och får på den igen

Detta är bland det absolut viktigaste för VVS-hantverkare. Här kan man behöva få kontakt med någon som vet det, till exempel i en bostadsrättsförening.

3. Kontaktuppgifter till vaktmästare för praktiska saker

Det kan hända en hel del under en badrumsrenovering och man kan behöva komma i kontakt med en vaktmästare, till exempel. Se till att ha alla kontaktuppgifter när du startar badrumsrenoveringen.

4. Meddela om renoveringsarbete för alla inblandade och grannar

Det är alltid bra att meddela grannar och andra inblandade om vad som händer när man renoverar badrum. Det är samtidigt en chans att göra lite marknadsföring för det egna företaget och ger idéer till fler att låta renvoera sina badrum.

5. Se till att allt material kommer i tid

Det gäller att se till att få allt material så att det finns på plats i rätt tid. Ibland måste man anltia chaufförer som bara har som uppgift att frakta alla saker så att det kommer fram i rätt tid. Själv kanske du är upptagen med att arbeta och hinner inte med detta.

20 Jun 2018