Du kan kontakta en rörmokare akut

Det som kan vara frustrerande i och med att man äger ett hus är att ingenting håller för evigt och att man till mångt och mycket känna en känsla av att det enda man gör rä att köpa nytt, reparera och byta ut. En sanning med viss modifikation naturligtvis – men visst går saker och ting sönder och visst kostar det pengar att äga ett hus.

Det är något som, så att säga, kommer på köpet och man lär sig också ganska fort att man måste lägga undan pengar för att dels kunna genomföra planerade projekt – byte av tak, en dränering, kanske en renovering av något rum – och för att kunna klara av att hantera de oförutsedda och akuta kostnaderna. Inte sällan dyker sådana upp på insidan av huskroppen och i synnerhet så drabbar de rör och ledningar som går sönder och där vikten av en akut lagning är stor.

Det vill säga – äger du ett hus, vaknar mitt i natten av ett konstigt ljud i köket och när du öppnar en lucka ser du att ett rör brustit och att det forsar vatten ur detta. Ett ganska vanligt scenario som kan skapa panik – tanken på en kostsam vattenskada dyker alltid upp – och det primära i det här sammanhanget är att stoppa blödningen. Det vill säga; man lindar handdukar runt röret, man försöker slå av vattnet och därefter så ringer man efter en rörmokare med jour som kan komma akut.

En rörmokare förhindrar en vattenskada

För – den möjligheten finns tack och lov. Rörmokare kan alltid rycka ut akut och man erbjuder det just med tanke på att man vet hur dyrt det kan komma att bli för en husägare om inte problemet åtgärdas så fort som möjligt.

Här finns en trygghet i all misär – skulle det ske en skada mitt i natten så finns det hjälp att få och man kan när som helst ringa efter en rörmokare. Naturligtvis kommer detta att synas på fakturan man får – men ställer man den höjda timtaxan och utryckningsavgiften mot pengarna man kan tvingas betala för en eventuell vattenskada så är det ingenting att tala om.

4 Nov 2016