En viktigt mögelsanering i Stockholm

Att hus är mögelfria är viktigt. Inte bara för människors hälsa, utan även för själva byggnaden. Gör mögelsanering i Stockholm och håll byggnaden frisk.

Allt för många bostäder har mögel i sig. Människor bor i bostäderna och möglet fortsätter att sprida sig. Allt mögel är inte en allvarlig hälsofara, men mycket är väldigt farligt att leva i. Men att få mögel i bostaden är lätt hänt. Vi bor i Sverige som är ett regnigt och fuktigt land, det innebär att det lätt tar sig in i bostäder.

Mögel i bostäder börjar ofta i källarplan där man i regel kan se det som fuktfläckar på väggarna. Har man tur kan man redan då agera och bromsa innan det faktiskt blir mögel. Hinner det komma mögel då har man ett litet större problem att handskas med.

Men problem är till för att lösas, för även mögel i en bostad går att fixa. Man behöver hjälp av yrkespersoner som vet hur man sanerar mögel och har rätt utrustning för att göra det. I en hälsosam byggnad ska det inte finnas något mögel, så ta itu med det direkt.

Kan man göra en mögelsanering själv?

Mögel har en tendens att sprida sig. Det kan sprida sig till möbler, som kan behöva slängas i så fall. Utöver det kan det även sprida sig i byggnaden och det gäller att få stopp på det snarast. Detta gör man bäst genom att ta kontakt med ett företag som vet hur de ska handskas med mögel.

Är det ett lättare angrepp, så kan det gå att få bort det själv. Men vid stora problem eller om man misstänker svartmögel, då ska man alltid ta hjälp. De har rätt kunskap, den utrustning som behövs och även skyddsutrustning om det behövs.

Med hjälp av rätt utrustning kommer de åt på ställen som annars är svåra att nå. För att kontrollera att allt är borta kan de använda sig av en UV-lampa efteråt. Misstänker man mögel, eller har sett mögel, så gör man rätt i att ta hjälp med mögelsanering. Det lönar sig att hålla byggnaden fräsch.

1 Sep 2023