Kontrollera luften och gör en OVK-besiktning Stockholm

Att ha tillgång till bra luft är väldigt viktigt. Därför behöver ni göra en OVK, en besiktning i Stockholm där ni kontrollerar hur luften är i olika byggnader.

Det finns en del bestämmelser kring olika byggnader om hur man ska kontrollera luften. Som i ett nybygge där ventilationssystemet ska tas i bruk för första gången. Då måste man först göra en kontroll för att se att det fungerar som det ska.

Att ha ett fungerande ventilationssystem i olika byggnader är givetvis väldigt viktigt. Det handlar trots allt om att ha tillgång till bra luft. Det kan handla om sjukhuset, lägenheten, skolan och alla byggnader du kan tänka dig. Syret är viktigt och för att ha tillräckligt med syre, behöver du ha ett fungerande ventilationssystem.

Hur ofta ska man göra en OVK-besiktning i Stockholm?

Ventilationen behöver kontrolleras lite då och då för att se att allting fungerar som det ska. Det finns bra företag som erbjuder OVK-besiktning i Stockholm. Dessa bör man anlita vart 3:e till 6:e år för att göra besiktningen. Hur ofta det ska göras, beror på vad det är för slags byggnad.

All information om OVK kan du enkelt hitta genom att fråga eller söka efter den. Det är ägaren av fastigheten som ansvarar för att göra en OVK-besiktning i tid. Det är även ägarens ansvar att anlita ett företag med rätt kompetens. Besiktningsmannen ska ha den rätta behörigheten för att få lov att göra en OVK-besiktning. Detta frågar ni om innan ni anlitar dem.

22 Sep 2022