Lär dig sköta avlopp!

Det viktigaste man bör lära sig när det kommer till avlopp och rör, är att det ska inte komma några främmande ämnen i rören. Där ska det bara vara vatten, inga starka kemikalier. Det gäller att komma ihåg att allt följer med i avloppsvattnet ut till vattendragen i vår natur, som vi bör vara rädda om. Även det shampo som vi använder och duschtvål och diskmedel bör vara miljövänliga för att våra vattendrag inte ska försuras. En enkel regel är egentlingen att inte använda något annat medel än Grummes miljövänliga såpa och diskmedel. Städar man regelbundet hemma tar såpan bort alla fläckar, även en ingrodd ugn. Du kan till och med tvätta kläder med det, tvätta husdjuret och dig själv med Grummes gröna såpa.

Spola rör regelbundet

En bra regel är att låta vatten rinna ner i avloppet regelbundet. För den som är medveten om vad som är miljövänligt, är det ganska motsägelsefullt att slösa med vatten i avloppet. För rörens skull är det bästa att låta vatten rinna ner i rören. Ännu bättre är det att hetta upp några liter vatten och hälla ut det i rören. Det lrä skölja av rören bra.

Torka alltid disken med papper istället för att skölja den

En annan enkel regel är att slänga matrester i soporna och torka disken med papper i stället för att skölja den med vatten. Släng heller inte matrester i vasken, utan allt sådant ska slängas i soporna. Genom att inte slänga matrester i vasken säkerställer man att det inte följer med något som inte ska med avlopsvattnet ner i rören.

Släng aldrig något i toalettstolen!

Inget annat än fekalier ska ner i toalettstolen. Det och toalettpapper. Allt annat ska slängas i soporna. Lär man sig det enkla knepet kan man förebygga så att det inte blir stopp i avlopp. Alla bindor, tamponger, bomullsvadd och tops och handdukspapper ska slängas i soporna.

Kan man inte få bukt med det som orsakar stopp i avlopp bör man alltid ringa en rörmokare. Får man inte kontrollen över det som orsakar stoppet i avloppet kan man drabbas av översvämning, som inte är roligt att ha. Det orsakar en massa besvär och kan leda till skador på bostaden som är dyra att åtgärda. Om du inte känner till någon rörmokare som kan hjälpa till med det som orsakar besvären kan du alltid googla "avlopp Stockholm" så bör du få förslag på en rörmokare som kan hjälpa dig med avloppet.

22 Sep 2018