När du behöver renovera badrummet i Stockholm

Har du också slitna badrumsytor? Man bör renovera badrum i Stockholm minst vart 20:e år. Så pass mycket sliter en normal barnfamilj ut ett badrum. Säg att det är en famlij på fyra personer, två vuxna och två mindre barn. Man duschar varje dag och på kvällarna kanske barnen ska bada. Där emellan använder man toa och handfat. Säg att man gör detta så gott som alla dagar under året. Då sliter man normalt sett på badrummet varje dag varje år, i 20 år. Under den tiden rengöra man det var sjunde dag (en gång i veckan). Det sliter ganska mycket på badrummet och bör ses över och renoveras efter åtminstone 20 år.

Tänk långsiktigt vid val av material

Vill man att badrummet ska hålla under minst 20 år, bör man välja material med hög kvalitet. Då duger det inte att välja plasttapeter, plastmatta eller någon duschkabin i plast. Sådant går sönder eller är uttjänta efter 5-10 år. Plast håller sig inte rent eller intakt i mer än fem år. Det är dessutom inget roligt material att ha i badrum alls. Har man en plastmatta på golvet och det blir vått, blir det mycket lätt ett halt underlag. Tapetserar du dina väggar i badrummet med plasttapeter, kan de mycket väl börja lossna efter 10-15 år. Så även om det skulle te sig billigt jsut för stunden att välja plastiga material på väggarna och golven, kommer det ändå i slutändan bli dyrt, då du bör byta ut alla material efter åtminstone 10 år.

Hållbara material är sten och kakel

Då är det lika bra att välja hållbara material med kvalitet i stället för det med lågt pris som ändå inte håller i längden. Det är även viktigt att välja färger på så sätt att du inte tröttnar på dem. Det finns en del trender, som är ganska färggranna. Det kan vara roligt med mycket färger i badrummet just för stunden, men efter några år är det inte lika roligt längre. Då kanske man har tröttnat på de färggranna färgerna och längtar bara efter mer diskreta färger som ger en lugn och ro. Då är det bättre att välja mer diskreta färger på stenmaterial, på klinker och på kakel plattorna. 

Anlita hantverkare med totalentreprenad

För enkelhetens skull kan man faktiskt anlita hantverkare som erbjuder totalentreprenad. Det innebär att de har alla kompetenser inom företaget som krävs för atr kunna kakla, lägga golvet med till exempel golvvärme, som krävs för att dra nya rör och ledningar för elen. Det innebär att de kan montera handfat, toastol, golvbrunn och alla delar som har med VVS att göra.

14 Mar 2019