Ska du anlita en totalentreprenör och varför i så fall?

Drömmer du också om ett riktigt pangbadrum? Ett badrum som du bara längtar hem till? Ett eget rum där du känner att du kan vara dig själv och slippa stress, jäkt och som ger dig möjligheten att återfå energi? Många förverkligar sin dröm och ser till att inreda ett riktigt fint badrum. Och det lönar sig för de allra flesta att förverkliga sin dröm om badrum, eftersom de flesta andra värderar även de ett riktigt fint badrum. Har man då som bostadsägare sett till att bygga ett riktigt fint badrum, ja, då har du höjt värdet på huset rejält den dagen som du vill sälja och skaffa en annan bostad. 

Vill du göra om planritningen i ditt hus?

Något som få tänker på är att man kanske vill placera badrummet på annat ställe än det är just nu. Kanske man vill placera saker och ting på nya ställen och rita om hela planritningen på sin bostad? Ibland tänker man att det borde vara ett större badrum på övervåningen, i stället för i källaren, eller att man vill ha köket i källaren i stället för på gatuplan. Och då behöver man en renoveringsfirma som är lyhörda för de förändringar som man vill genomföra och som är med på noterna. Och var hittar man ett sådant företag?

Därför bör du anlita en totalentreprenör i Stockholm

Bor man i Stockholm är det något lättare att hitta rätt renoveringsfirma. När det kommer till renoveringsfirma måste man dessutom hitta rörmokare som kan åta sig uppdraget att dra nya rör och elektriker som kan dra nya ledningar. Dessutom kanske man vill bygga in golvvärme och då måste man få tag i någon som både kan lägga klinker på golv och lägga in ett golvvärmesystem. Det innebär att ett och samma företag ska kunna leverera olika hantverkare som har kompetenser inom de olika områdena. Det innebär att du bör hitta ett företag som kan ta ett totalentreprenörskap på sig. Om du väljer en hantverkare som endast tar på sig till exempel att kakla, måste du sedan när det arbetet är klart hitta någon annan som kan installera toastol, handfat och badkar. Till sist måste du få en elektriker som kommer hem till dig och installerar badrumsbelysningen. Det blir lite billigare genom att göra så, men det kan däremot ta en del av din dyrbara tid.

Anlita bara hantverkare med egen försäkring

Andra saker som du kanske ska titta på när du väljer renoveringsfirma till din badrumsrenovering är om de har egen företagsförsäkring. Skulle något hända, till exempel att kaklet som de ska leverera har ramlat och råkat ut för ett missöde och spruckit. Det är varken ditt, eller renoveringsfirmans fel, men det gör att plötsligt kan inte hantverkaren kakla badrummet. Någon måste gå in och betala för det spruckna kaklet. Då är det bra med en försäkring som täcker olycksfall i arbetet. Vissa leverantörer får billigare byggmaterial eftersom de kanske beställer stora mängder av till exempel kakel, klinker och annan inredningsmaterial från någon leverantör.

26 May 2018